fredag 20 september 2013

Skandal ....

                                Marsvinen demonstrerar ... 


Det har hänt en sak här hemma i "samhället" som vi starkt ogillar. En så kallad cirkus har tagit över fotbollsplanen för ett par dagar och tjänat pengar på okunniga människor. 


                                                                Gruff! 


Denna cirkus heter Schollini och ska bojkottas till max. De har djur som ska göra konster inför publik. Vi tycker inte alls om detta :(

 

                                                       Kameler tjänstgör .. 


Det är inte värdigt för 5 öre, knappast får de ett naturligt liv och det måste vara ett hårt liv. Vi lider med alla cirkusdjur som inte kan tala för sig ute i världen utan tvingas slava för att roa människor.
 


                                     Gnäggisar i olika storlekar och färger


Tänk om vi marsvin fick jobba på cirkusar? Hur hade det sett ut egentligen? Lekt som narrar och roat människor som haft skygglappar för ens situation.
Vill vi ens veta på vilket grymma sätt vi hade tvingas lära oss konster på bara för att människor ska skratta och underhållas? Innerst inne vill vi nog inte veta svaret.


                                                                Naturligt? 


Att vara hund på denna cirkus kan inte vara roligt alls. Den stora hunden skällde hela tiden och var allmänt rastlös. Snudd på sterotypt beetende. 

En länk till en video som visar hur det verkligen var att se dem och dess beteende.
(Video är lånad av en god vän till oss)

Cirkus är kul?

 
 

                                              Våra stackars kusiner! 


Det fanns även lamor som inte kom med på bild och givetvis de två elefanterna på bilden ovan. 

Eftersom det är ett stort projekt att skriva om våra kusiner så får de ett eget inlägg i morgon. De var absolut ingen rolig historia och frågan är hur det hela slutar?  :(


Nu ska vi be till gudarna vi tror på att alla cirkus djur ska få bli fria och få leva sina liv naturligt en dag. Hoppas kan man väl göra? 

/Skräckligan med tårar i sin hjärtan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar