fredag 13 december 2013

Lycka!

                               Överlycklig kastrat! 


Ni läsare kommer inte att tro era ögon när ni läser detta nu, först trodde inte vi i Skräckligan det heller men ack så fel vi hade! 

Vi vill lov och presentera en ny medlem i Skräckligan: 


                                                       Banshee! 


Det var en person som har läst vår blogg i bland och visste vilka vi var, tydligen är vi välkända! ;) 
Men i alla fall, denna person som vill vara hemlig och undvika att namnges här på bloggen bad om att dennes ensamma hona skulle få bli en del av Skräckligan.


                                     Nyxan och Banshee


Hen skickade ett mail till oss och förklarade allt om sin situation. Banshee hade varit ensam sedan 6 månader tillbaka och hennes ägare kände skuldkänslor över det hela, dessutom skulle allt med marsvin läggas ner. Turligt nog bodde denna person inte allt för långt i från oss och husse kunde inte låta bli att säga nej till våra tårfyllda ögon. Hon fick komma hem till oss fastän gränsen för antal marsvin här hemma var dragen. :D


                                Hötuggande med Samara


Förra ägaren fick knappt någon information då hen tog över Banshee som omplacering redan då men man tippar på att hon är född cirka 2009 och ett datum fick hon så klart. 8/12 blev hennes födelsedatum och då har man en dag att fira henne på och tugga på en massa gott. :)

Men tyvärr är Banshee hemlig om större delen av sitt liv, så fort man frågar något om det så vänder hon rumpan till. Då kan man skära tystnaden med en kniv .... Bokstavligt talat. Man kan ju tro att hemskheter skett i hennes liv :( 


                                                          Tittut! 


Banshee är blyg och det får man ju förstå efter ett halvår som ensam men vi försöker vårt bästa att få henne att trivas. :)
Med mitt knorrade och förföriska sätt hoppas jag på att förälskelsen blommar ut lika mycket i från hennes sida som den gör i från mig! <3
Jag ska lära Banshee allt jag kan om livet och livet som medlem i Skräckligan. Hon ska minsann tränas upp till en hemlig ninja agent hon med ;)


Pssst en förklaring om hennes namn kommer följande:

"En Banshee är ett kvinnligt väsen i Irländskt och skotskt mytologi. Namnet är alltså sammansatt av de irländska orden bean (kvinna) och sidhe (fe) och betyder alltså kvinnlig fe. Vanligtvis ses Banshee som dödsomen och budbärare från den keltiska dödsvärlden. Bansheer följer bestämda familjer och varslar om en familjemedlems bortgång med sitt karaktäristiska skrik. Om flera Bansheer kommer samman och skriar är det ett tecken på en viktig persons död. Bansheen är alltid en kvinna som intar en av tre former, som en ung kvinna, som en stilig dam eller som en gammal argbigga. Det händer också att hon blir sedd medan hon tvättar de blodfläckade kläderna till den som ska gå bort, då kallas då bean-nighe (washer-woman). "

(Taget i från Wikipedia) 


Nu ska jag knorra på alla fruar och hoppas på att de älskar mig :D

Over and out
/Diablo





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar