tisdag 18 december 2012

"Hästar finns inte"

                                     Allvarlig stund


Jag och mina fruar hade nöjet att få låna mattes facebook en stund förut tidigare och hittade oväntat en ganska konstig grupp som heter "Hästar finns inte". Vi blev en smula bestörta över vad som skrevs på den sidan och den som är ansvarig över sidan på facebook säljer till och med saker med tryck på! :O

Deras citat är " Vi tror på vetenskapen om att hästar är en frukt som inte finns"

Gruppen anser att hästar är en frukt och jämförs med drakar, att de är påhittade men finns ändå i människors hjärnor och fantasi. Frågan är hur vida det påverkar folk till det negativa. 
Vi är en smula oroliga över hur detta ska arta sig i framtiden, ska det komma fler och fler grupper som liknar denna? Kommer det en grupp som heter "marsvin finns inte"? Vi fasar lite grann här. 

Men denna grupp är tydligen baserat på forskare som anser sig ha bevis för att hästar inte finns, dock är deras material hemlighetsstämplat och lär inte få komma ut till allmänheten. Men det vore intressant att se resultatet av deras forskning och vad de har grundat den på. Är det ett psykiskt test för att se vad människor kan gå på och hur långt det går innan det stoppas? Frågan är varför man skulle välja att forska på något sådant, är det inte bättre med försök som faktiskt ger resultat och till någon nytta för människor? (knappast en nytta för oss djur som testas)

Visst kan den som hittade på den skiten ha roligt och njuta av all uppmärksamhet som gruppen får för tillfället men ..... Det har gått så långt att människor skriver med ohälsosam färg på hästar med orden "hästar finns inte" . Det var en  häst som höll på att dö av färgen, ägaren fann sin häst i väldigt dåligt tillstånd och den var väldigt svag. Då anser vi i buren att det har gått för långt om det drabbar hästar irl ( "in real life" ). Det finns faktiskt gränser för vad man får göra!
Så här skrev gruppen om händelser som med hästen som höll på att dö:

"Vi vill klargöra några saker. För det första så är detta ingen grupp utan en gilla-sida och för det andra så har vi aldrig uppmanat till våld eller annat oacceptabelt beteende. Ser ni att någon beter sig illa så anmäl den personen som gör fel, inte oss då vi inte har gjort något fel. Vi är en fredlig organisation som vill få ut vetenskapen om att häst är en frukt som inte finns. Vi skulle gärna slippa dödshot med mera annars så får vi lov att kontakta någon som kan handskas med er som inte kan uppföra er. Det var tråkigt att skriva detta inlägg men då det finns så många människor som inte kan uppföra sig ordentligt så blev vi mer eller mindre tvungna."

En sak som inte gruppen kan förklara enligt oss är hur man förklara hästarnas närvaro i vår värld. Enligt facebooksgruppen så inbillar sig alla som ridit/rider på hästar och bör då vara pykiskt galna? (vår egen lilla tolkning här i buren.) *Mattes anmärkning*

Här kommer fler ord från deras facebook:
"Mycket pengar sägs läggas ned på hästar och tillbehör till hästar men vart tar pengarna vägen egentligen? Forskning tyder på att en hel del av pengarna läggs på att hjärntvätta fler människor till att tro på hästar och vart resten tar vägen är för tillfället lite oklart. Dock så finns det många rykten om att pengarna går till illegal vapenhandel. Även en del av våra skattepengar går till detta. Vart tror du att pengarna tar vägen? Vi uppskattar alla tips ni har!"

Det gör ont att veta att människor går på detta eller spelar med i leken, det gör absolut ingen nytta och vid den allsmäktige marsvinet i skyn så vet nog ingen hur detta ska sluta :(


Detta är sjukt fel att medvetet vilseleda folk och hjärntvätta de att tro på något som inte alls stämmer. X antal miljoner hästmänniskor i hela världen kan inte ha fel, som att säga att vi marsvin inte finns .Matte har varit en hästmänniska och är fortfarande det i hjärtat och tycker att detta är rent ut sagt skit!  

Vi i buren uppmuntrar INTE att inte gilla deras sida på facebook, ignorera allt med dem. Men för allt gräs i hela världen bojkotta den hemska gruppen! För alla djurs skull på denna jord.

Nu är vi en smula upprörda så over and out!


                                        Allvarlig och upprörd Diablo       

                                                                      


/Diablo med fruar

1 kommentar:

  1. Tycker det är så urbota dumt, jag både tror och vet att hästar finns skulle jag då vara galen, jaha ok men då är jag väl det då, för det hjälper inte vad dom försöker tuta i mig HÄSTAR FINNS <3
    och det gör Marsvin med =P

    SvaraRadera