tisdag 5 mars 2013

Halojse!

   En uppdatering


Det var kanske på tiden att vi uppdaterade om vår helg och indirekt om mattes/husses på köpet med. 

Matte övergav oss för Sveriges huvudstad, Stockholm i all ära. Det är ju trots allt 3 av oss här hemma i lägenheten som kommer där i från :). Husse fick stå ut med allt vårt skällande om mat och hö men .. Eftersom matte inte hann köpa något hö i från Irene i tid så fick vi överleva på simpelt hö i från zooaffären .. Det var ju kul. Or not. Det enda höet som duger för oss är Irenes goda och väldigt mumsiga! :)

                                                   Syns jag ? 


Nu upptäckte husse denna morgon att det var lite fuktigt (det äckliga höet då) och vips kom det goda fram när matte kom hem! Rena magin här hemma :D. Tur att matte fick tag på en höpåse i från Irene, vi hade ju magrat i ihjäl utan det och haltat fram i buren med lidande ögon. Vi hade ju hunnit dött ca 20 gånger om innan det goda höet snuddat vårt hem och mött sin död. Typ. Vår sanning, sådetså. 



                       Vad är detta måntro? Det luktar intressant! 


Matte berättade för oss att hon saknade oss i Stockholm men tydligen hade hon ett uppdrag där, anledningen egentligen att hon åkte till dit överhuvudtaget med tanke på att hon var där 2 veckor innan. Hon gick på en syriansk förlovningsfest, hennes ena bästis är genetiskt sett tvättäkta syrian :). 
Festen var intressesant men svårt att förstå prästen och de flesta där pratade syrianska, det var endast 5 svenskar totalt på festen. När prästen drog skämt så fnittrade exakt alla utom de stackars 5 personerna som stod som fån med ett varsitt dumt leende, det såg roligt ut enligt oss skräcklimpor. Egentligen var vi där utan att matte visste om det ;). Vi älskar att vara busiga! 

På hemvägen så lyckades matte ha sönder laddaren till sin bärbara dvd-spelare, hur klantig får man bli? Tydligen gick ena metalldelen som sätts i eluttaget av men matte hade tur som hade dvd-spelaren tillräckligt laddad så hela resan gick åt att glo på film. Dessutom hade hon med sig sällskap på tåget av andra marsvin.. Sno vårt matte så där, de där limporna ska minsann få. *hotar med högertassen om stryk* 

Det var 3 honor och en hane på endast 14 veckor som numera bor i omplaceringen, tur att andra marsvin kan få en chans till i sitt liv. (jag vet att jag nyss hotade med stryk, jag tillåter detta för denna gång.)



                                         Ett stycke mule i från Stockholm


Husses helg då?  Han fick uppvakta oss med en massa gott att äta och i sina pauser fick han ta en slurk öl för att återgå till Skräckligan efter det. :)

Det ska nämnas att vi ville uppdatera bloggen i går redan men en viss matte tyckte att det var hennes spelkväll just då. Vi bönade och bad men hon bara slängde i väg oss hjärtlöst tillbaka till vår bur med ett stort hånflin på sina läppar. Vad har man en matte till egentligen? 

                         En galen Molle! (Vår ena mosters hund)



                             "Morfar" och "moster" i köket 


På det hela taget så har det varit en lugn helg (utan uppdrag dessutom) och vi har njutit av vår frihet från tanten. Det sägs att hon ska fixa med våra klor och mosa oss på vågen nu i helgen! :O. Vi hoppas innerligt att det ryktet INTE stämmer.. Rädda oss då tack! 


Nu är min hjärna i stort behov av hö så detta inlägg avslutas lika snabbt som det blev till. ;)

Over and out

/ Samara

2 kommentarer:

  1. Ni tänker då bara på spel och öl. Vad ska en liten limpa behöva ta till för att få uppmärksamhet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Irene, vi kissar ner dem som tecken på att vi vill ha lite uppmärksamhet :D. 2 av oss satt med en stund när matte spelade men hon blev så nerkissad att de fick skutta ner i buren.

      Radera