tisdag 13 augusti 2013

Grönögd varulv!

                                  Buren är intagen! 


Vi är i djup chock just nu, alltså större delen av Skräckligan. Matte for som en jojo till veterinären i dag och först ut var Samara. 


                                                En ständigt mutad Samara


På Samara var det bara koll på såret och stygn borttagning, mest ett besök för att lugna ner matte inför fredag. Då ska fröken till exo och då avgörs det om det blir operation eller inte, som det ser ut nu är det lugna puckar. Inget klämmande eller sådant hemskt utan bara antibiotika och rengöring av såret helt enkelt i skrivande stund. 


Men .. Att Nyxan åkte in i dag förvånade oss alla, även matte/husse. Hon åkte in som ett vanligt marsvin och tillbaka kom en hemsk .. Varulv!  


                                                   Gud bevare oss väl! 


Den är grönögd och fullständigt hårig! Vi svär på att hon vill bita sönder oss och förvandla oss till köttätande .. saker. Hur hon blev en sådan hemsk sak vet vi inte men vi överlåter ordet till matte som var ett vittne till händelsen. 

Över till vår matte: 


                                                    Den skyldige i fallet


Höstråt på bilden ovanför satte sig i Nyxans öga och orsakade ytliga skador på hornhinnan fast detta visste inte vi matmaskiner om till en början. Det som gjorde att kollen av vänsterögat sågs var tack vare husse Micke som noterade att damen i fråga satt med ögat i hop knipet och snabbt åkte hon upp i från buren. 
Snabbt insåg jag som matte att jag kunde inget göra åt höstråt som upptäcktes och ett akutbesök bokades snabbt.


                                  Väldigt hjälpsam veterinär :)


Hos veterinären Nyx fick först smärtstillande och sedan grönt medel i ögat för att kunna urskilja hur stor skadan blivit i vänster ögat blivit. (Givetvis efter att höstråt åkt ut så klart.) All den mörka färgen i ögat är skadan som höet gjorde i hennes öga. Ytlig men stor skada som förhoppningsvis läker på 2-3 dagar. 



                                           Söt och vacker liten sjukling



Nu ska fröken ha droppar tills nästa återbesök, nästa tisdag och då hoppas jag som matte och husse att ögat är fint igen :)


Diablo här återigen efter mattes stund vid datorn. Det är en sak som matte inte berättat i texten här ovan och det är varför Nyx vill äta oss till middag plus förvandlingen till en läbbig varulv...  

                                                                  Nyx? 


Matte kan minsann inte svara på alla frågor hon .. *Fnys*. 

Nu måste jag gå och rädda mina damer i från en jobbig matte! Samara ska tydligen få sin antibiotika och Nyx sin salva i ögat.. 


Gah! Jobbigt liv som kastrat dessa bråda dagar.. 



Over and out
/ Diablo







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar