lördag 24 augusti 2013

Jag är överallt!

                                       Haha! 

Jag insåg i dag att mitt namn finns överallt i denna värld, som en korv och allt annat. Nu ska det tilläggas att Skräckligan inte uppmuntrar till för mycket drickande.. Att vara nykter är det allra bästa för kropp och själ!
Notera våra ord! 


                                                      Får jag pengar för detta? 


Jag börjar ju att undra när pengarna för användet av mitt namn rullar in, ska erkänna att jag  har inte den blekaste om hur många egentligen har mitt namn i sina produkter. Man kanske borde ta reda på det? Någon läsare som vet fler produkter utöver en korv på pressbyrån och vin på bolaget som har det allra bästa namnet på sig? :)




                                                                          Mums! 


By the way, bilden ovan visar en väldigt efterrätt. En hallon/vit choklad mousetårta med digestive botten. Receptet följer nedan men .. Tänk på att det är vår matte som lekt med vit choklad/en annan botten så ni läsare är medvetna om denna sak :)
Om mandelmassa botten tilltalar en mer än digestivekex botten så är det en mans sak, matte viskade i telefonen hur hon gjorde denna som visas på bild.


Hallonmoussetårta på mandelbotten


8 bitar
avancerat
över 45 min

Ingredienser

Mandelbotten:400 g mandelmassa
4 ägg
4 msk kakao
Hallonmousse:5 gelatinblad
1 vaniljstång
1 ½ dl vatten
1 dl socker
225 g hallon
3 dl Vispgrädde
100 g färska hallon till garnering
ätbara blommor som penséer, ringblomma eller violer

Gör så här!

Botten:Sätt ugnen på 200°C. Riv mandelmassan. Tillsätt äggen, ett i taget, därefter kakaon och rör till en jämn smet med elvisp.
Smörj en rund form med löstagbar kant, 24 cm  i diameter. Bred ut smeten i formen. Grädda  i 12-14 minuter. Lossa bottnen från formen.  Klä insidan av formen med plastfolie så blir det lättare att få loss tårtan sedan. Lägg tillbaka bottnen i formen.
Hallonmousse:Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt vatten  och socker, koka tills sockret löst sig. Rör ut  gelatinet i sockerlagen. Mixa hallonen och rör ner i socker­lagen och låt svalna. Vispa grädden  hårt och blanda försiktigt med hallonlagen. Häll hallon­moussen över bottnen i den plastklädda formen och ställ i frysen minst 2 timmar.  Går också bra att frysa, ta då ut den en  timme innan servering.
 

Mattes digestivekex botten:

Ingredienser

100 g smör
250 g digestivekex

Gör så här!

Smält smöret och mixa med kexen. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant.

 

 

Länk till mousetårtan:

 

http://www.skanemejerier.se/sv/Matideer/Receptbank/Hallonmoussetarta-pa-mandelbotten/

 

Länk till den andra varianten av mousetårta med digestivekex botten:

 

http://www.skanemejerier.se/sv/Matideer/Receptbank/Hallonmoussetarta-/

 

Nu vill vi höra att ni läsare bakar en massa gott och berätta gärna vad ni bakat för oss! Vi uppskattar alltid god mat och framför allt efterrätt ;)
 
 
Nu ska vi i Skräckligan gapa lite på vår husse och se om det kan komma ner något gott till oss som resultat! Tihi! :)
 
Over and out
/ El Diablo
 
 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar