tisdag 20 november 2012

Skånelimpor

                                   Det var en gång...


6 stycken små marsvin i landskrona som sökte nya hem i denna värld via blocket. Dessa djur har inte haft lika stor tur som jag i livet utan varit avlivningshotade i sitt förrförra hem.





Hela denna historia började för drygt 1 vecka sedan och matte fick som uppgift att maila en som sålde 2 honor varav en dräktig och en med 3 bebishonor och en hane som var pappa till ofödda kullen och ungarna. Honorna och hanen var runt 1,5 år och ungarna 10-12 veckor. Hon som ägde dessa djur hae tagit i mot 9 marsvin i från början som skulle ha avlivats annars i januari. Hur det kom sig att det blev ungar efter vet jag ärlig talat inte men det blidde så.

Det var med fasa matte tog på sig denna uppgift och hon tog genast hjälp av Irene som stöttade hela vägen ut!
Hjälp och körkortägare till bästis som fick upp djuren i från skåne till göteborg och hon fick samtidigt en massa socialt och bensinpengar som tack.

Efter mycket planerade så kom djuren fram välbehållna och förhoppningsvis nöjda över att slippa 80-burarna (de stora gick till kaninerna enbart.....) Irene tog i mot dem i omplaceringen och det var med lite fasa och nyfikenhet som matte kände inför första synen av de små liven.


Dessa otroligt söta djur hade följande problem:
Skabb
För långa klor
Höensilage som hö
1/3 ungar var en hane så risk för dräktigheter
(nu har matte säkert glömt någt här men kanske uppdatering på saker som ej var bra)




Pappa Belgarath



 
Pappa Belgarath finns inte så mycket att säga om, han har haft roligt med sina damer och det har givit resultat.







Den dräktiga honan Ce´Nedra




 
Ce´Nedra sades vara 4-6 veckors gången men risken är att hon gått mycket längre än så, ganska så rund dam och märktes att hon hade ungar i magen. Förhoppningsvis går allt bra med hennes dräktighet och ungar. Detta blir hennes tredje kull och det känns som det räcker med det för hennes skull.




                                                       Mamma Poledra


Mamma Poledra med sina ungar har ett temprament som heter duga eftersom hon ville ta en match med Ce´Nedra och troligen hade den inte slutat först någon hade gett upp/ dött. Men tur som det var så hindrade Irene den matchen. Har fått 2 kullar i sitt liv och förhoppningsvis inga fler nu för skruttan. (måste medge att hon är väldigt söt <3 )


                                                Ett stycke Beldaran


Liten, söt och fluffig! Nu kan denna otroligt gulliga marsvinshona äntligen leva ut!

                                                          Polgara!


Fluffbollshona i svart och vitt! :)


                                                        Belgarion!


Brodern i kullen, den skyldige om det blir fler ungar. Men ack så söt ändå.



 Nu har alla dessa djur en chans till ett bra liv med ägare som älskar dem innerligt och gör allt för att de ska må bra/vara lyckliga som få.  Vi i skräckligan önskar dem allt gott i deras liv och tackar Irene för att hon finns för alla oss små limpor som inte kan föra vår egen talan. <3
Vill uppmuntra till att ge Eragons pengar, gör det! Om ni vill ge pengar till just Skånegrisarna så skriv i textrutan "Lovisagrisar".

Over and out.
/Diablo              
                                              

4 kommentarer:

  1. Detta fixade din matte galant! organisera och ordna så sex marsvin med okänt antal avkommor får en ny framtid, inte dåligt fixat på några timmar.

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat Lovisa! En mycket imponerande insats tycker jag och grisarna.

    SvaraRadera
  3. Vad duktig du är gumman, bra jobbat:-)

    SvaraRadera
  4. Snyggt!! Bugar djupt, gör Kringelkrokarna

    SvaraRadera