måndag 11 februari 2013

Besökare!

Vi råkar ha finbesök för en stund! 


Matte kom hem i lördags som Atlas nämnt innan med 4 marsvin och dels har 3 av dem varit hos oss innan på semester :)

                                      Sandy, Johnny och Solero! 


Med sig hade Karins flock en gammal dam vid namn Tiger och matte/husse bara kelar med henne som tusan, de får den där fåniga rösten som människor kan få med oss söta djur och man kan ju tro att dem vill äta upp henne "eftersom hon är så söt" som husse uttalade sig om Tiger. 

De satte först ner Tiger hos oss och till en början var det bara jag som hade kul med henne och hon verkade inte uppskatta det av någon konstig anledning. Jag undrar just varför? 
Det slutade med i alla fall att alla utom Cujo och Nyx var på fröken på morgonen därpå, sömn var väl en bristvara hos nästan alla i Skräckligan den natten om man säger så och framför allt hos Tiger. 

Matte flyttade Tiger till Johnny och Sandy, Solero fick umgås med oss men det kändes inte så bra när hon jagade någon av mina alla fruar snabbt en gång. Ett till byte gjorde och denna gång fick Sandy hoppa ner och hon fungerade perfekt i vår flock! Alla är nöjda förutom kanske Johnny som har en fru mindre för stunden men en nödlösning och jag klagar inte alls över den ;)


                                          Johnnys väldigt söta fruar!


Husse gjorde egna namn på Johnny och com i somras för att han bara ville det. Johnny blev Slipknot, Sandy blev Britney Spears  och Solero blev Lady Gaga!  Tiger fick snabbt ett eget unikt namn här med och nu kallas fröken Tina Turner  (gammal mormor) :)

                                         Hur lång kan han bli egentligen??!


Vi är väldigt glada för att vi får uppleva dessa limpor igen (första gången för mig dock, bodde med kaninen vid tidpunkten av dessa foton) och vi tycker framför allt om att Britney har lagt på sig sen senast, riktigt fin nu. 
Alla är givetvis lika snygga (mattes ord) men de minns att Britney var så liten och nu är hon rena biffen jämfört med i somras. Göttans! Bra jobbat matte Karin! :)

Det var även då matte och husse upptäckte att vi grisar kan hoppa väldigt högt om vi bara har lust med det, Johnny gillar det och det kom som en total överraskning för matte/husse. ;)

Det som vi grisar tycker om när det gäller passning av andras grisar är att vi får uppleva något nytt utöver vårt egna liv. Att man får hälsa på andra än de man brukar hälsa på och stimulansen klagar inte matte/husse på alls. Allt är bara tummen upp! Vi rekommenderar att "lånar" ett par extra grisar och får oss att tänka lite grann medan deras ägare är "fria" för en stund. Dessutom kan de få chansen att skämmas bort av andra än sina mattar/hussar och lära sig att skälla på "passarna" när de vill ha något gott att tugga på, som till exempel god sallad. Gärna klockan 13 om möjligt ;)

                                    Djupa och mystiska svarta ögon ...


Tiger då, underbart söt och hon får matte/husse att tråna vid deras bur. Gammaldamen har vi inget foto på men när kameran är tömd så kommer det upp foton på även hon och nya bilder på de andra. 
Mattes ord: 
"Så söt, go och mysigt. Gulligare och keligare marsvin får man leta efter, Karin fick sig ett bra kap när lilla Tiger dök upp med sina söta ögon. Underbar är ett milt ord på den damen! " 

Vi ska låta Johhny med fruar uppdatera bloggen någon dag denna vecka, får se när tiden finnes och när matte tillåter någon av oss limpor att sitta vid datorn. 

                                      Såhär kan man också ligga i buren :)


Nu ska jag slänga mig ner i buren igen innan alla honor äter upp allt hö för mig, jag känner mig redan 500 gr smalare i bristen på hö vid datorn. Undra om jag kan få matte att ha en hökorg med en massa gott hö i på databänken? Det är helt klart värt ett försök! 

Over and out

/Diablo


1 kommentar:

  1. Diablo har att göra han, hoppas nu att han inte får allt för mycket träning då han måste passa upp på nya brudar och skriva inlägg ;P

    SvaraRadera