lördag 2 februari 2013

Mjau!

Jamande hit och dit! 


Jag har grubblat under allt höätande och drickpauser nu när matte varit på nansengatan hela dagen och lämnat oss för vårt öde.. Att slänga blickar på husse så han ger oss en massa gott att tugga eftersom det är han som skämmer bort oss med gottgott :)

Men! För att komma till saken nu, vi har ju helt glömt bort att presentera bihangen i lägenheten. Katterna som tror att de är något alls och går runt som de äger hela världen. *Fnys*
Jag kan köra en snabb presentation och så får katterna göra ett inlägg nästa vecka då lillkatten fyllt 2 år. 

Diva:

Hon är en lilatabby siames, inte så typad men hon är otroligt älskad ändå av matte. Det är hon som oftast "bråkar" med matte när humöret hettar till, det hände senast nu i kväll. Matte fick en lite smäll över näsan och  en till smäll så glasögonen höll på att ramla av, Diva fick en väldigt arg matte på sig. OCH ändå ska hon fortsätta morra och mucka med matte, galen katt det där. 

Som orden indikerar där ovan så står Diva för temperamentet i lägenheten när den sidan faller på, vi hör när matte morrar över snork fröken men den katten har även ett milt humör. Det är hon som somnar på matte när denne ska sova för natten och är så otroligt givmild med kärlek/kel. 


Som matte uttryckt sig "Hon har inte alla hästar i stallet"  så denna katt är inte känd för att vara direkt smart om man säger så. Dessutom är hon är en smula tjock för att vara en siames, inte slimmad kropp som siameser är kända för. Men enligt matte så behöver inte Diva tänka på något kring vikten, hon är en tant som får leva livet utan utställningar och dylikt. (Inte för att hon hade vunnit något, inte utställningsmaterial). 

                                                         Tjockis! :)


Denna dam har haft 4 kullar, matte sa precis att hon inte visste exakt hur många ungar hon fått. Mormor kanske vet detta? :)
Sista kullen var oväntad, ingen planerad utan Diva tog chansen och parade sig med mormors dåvarande avelshane. Resultatet blev 10 ungar (!) i magen, det finns bild på när hon ser ut som en budda staty strax innan hon började föda. Finns bild men mormor har den så ni läsare för föreställa er detta :)

Denna förlossning var inte helt smärtfri som tidigare, Diva hann födda ut Atlas och Sweetie då en död unge hindrade förlossningsarbetet. Akut åkte mormor in med Diva och där blev det snitt på en gång, där uppdagades att det var 10 ungar i magen. 4 stycken var döda och mormor fick med sig hem 6 stycken nyfödda kattungar medan Diva själv kämpade för sitt liv hos veterinären. Troligen hade hon gått ner under dräktigheten och det togs nog hårt på hennes kropp att bära på så många kattungar, hon hade kalcium brist  Hon krampade ett bra tag och var mycket nära döden om inte hennes skyddskattängel räddade damen i tid. Mormor hade tur och slapp handmata så många kattungar allt för länge utan Diva kom hem efter drygt 3 dagar. När veterinären skulle "fixa till" livmodern på henne så insåg denne att det inte var någon idé alls, livmodern var så tunn så de bara plockade ut allt på henne. Det är det största och dramatiska hon varit med under sitt än så länge 6-åriga liv än så länge. MEN .. problemen har inte slutat kring henne där! 

Hon började spy rätt så mycket strax innan hon flyttade till oss, mormor trodde att Diva skulle sluta göra det men så fel hon hade. Efter mycket undersökningar och mycket pengars bortfall så visade det sig att Diva har IBD, hon har ätit kortison för det. Nu försöker matte se hur länge hon kan klara sig utan som test, matte ber er läsare att hålla tummarna. 
På köpet med har katten forl (tänderna ruttnar inne från och gör tydligen väldigt ont.) så denna katt kostar matte pengar (vi hade hellre velat fått en massa mys och gottgott för de pengarna). 


Atlas:

Denna katt är en lilaspotted oriental, precis som sin far.(oriental= färgad siames med gröna ögon) Atlas fyller 2 år om ca en vecka och han är ju bara ungen än så länge.
Enligt matte så är Atlas verkligen en mix av sin mamma och pappa, hans temperament är för det mesta hans pappas (inte så bra enligt matte då) och mamma Divas sida kan dyka upp när man minst anar det fast som tur är väldigt sällan.
Atlas är mer nyfiken på oss än Diva som nästan struntar i oss, det jobbiga är att han vill sitta i vår bur och betrakta oss som ungefär en film. Därav att vi har kompost galler runt vår bur, fast det kan petas upp om Atlas bara vill det så det är noga stängning av vår bur och täckas vid kanten med en stor gammaldags skrivare som tillhör matte. Han är bra listig den katten fast väldigt korkad på sitt sätt, matte skyller på att han ramlade ner från ca 3 meters höjd när han var drygt 8 veckor. Mormor trodde att han var död men han klarade sig mot alla odds.

                                                                 Liten Atlas


Atlas älskar att glo på oss och "råka" stoppa in ett långt framben i ett försök att leka med oss, men samtidigt när vi är ute på golvet tycker han att vi är "äckliga" och vill fly. Konstiga katt men skönt att han har lite respekt för oss lurviga små, vi är hans privata biosalong när vi är i buren och matte tar inte betalt för det! Ush, vi borde få bra betalt för att han glor på oss varje dag så där, blottar oss för hans gröna ögon. Inget privatliv alls här! 

                                                  Atlas med sina syskon


Det värsta denna katt har upplevt i sitt liv är att han mist sina kulor, 2 tänder och råkat på en skitgrej i från en utställning. Han åkte på något som fick matte att ta honom till veterinären som "väskade" upp Atlas, efter det har det inte varit några problem alls. 
Ska tilläggas att Atlas ställs lite då och då av matte och mormor, vi har uppfattat som att det kanske inte är så kul på det sättet. Dessutom finns det en annan kastrat som bara slår Atlas i panelen (den stora finalen) men mattes mål är att han ska få sina cert och allt annat är plus. Att han sen förlorat sina spottar gör han inte direkt bättre .. 
Tack gode gud att vi slipper detta :)

Atlas är den busiga och ska pyssla med djävulskap mot sin mamma, gärna busa med matte när hon ska lägga sig för natten. Vi har minsann hört honom springa som en dåre på sängen med den listigaste blicken bara han kan ha. Han är tvärtom mot sin mor men en sak har de gemensamt,de älskar mat! De har slitit upp en påse med torrfoder och ätit upp det, sedan gått på mjukmaten (whiskas). Brottsplatsen var hos "moster" Therese och de bokstavligt talat slet upp dörren där maten låg, när det kommer till mat är de inte dumma. Men annars är de rätt så korkade :). Vi brukat köra lite med de utan att de vet om det, det är så himla kul! :D


                                                        Gäääääääsp! 

                                                        Atlas som vuxen



                                                               Krig! 


                                                          Kärlek och mys!


För att avsluta denna blogginlägg om bihangen här hemma, Diva passar oss mer enligt oss små lurviga skräcklimpor medan Atlas är den galna. Hans upptåg kan hålla oss vakna nätterna långa, tur att höet finns då! 
Det var allt om katterna, dags att slänga matte i säng nu! 

Over and out! 

Cujo


1 kommentar: