måndag 18 februari 2013

En saga

Det var en gång .. 


Nu kommer det en saga som inte handlar om just oss marsvin men dock en saga! :). Det handlar om en kvinna, låt oss säga vid namn Emma. Ett påhittat men ni förstår nog poängen. 


Det var en gång en kvinna som stod i sitt arbetsrum och bytte på burar där möss bodde. Just dessa burar var avelsburar och då innebar det att det fanns allt i från nyfödda till 4 veckors musungar i dessa "hem". Kvinnan i sagan hette Emma och var van vid galna möss som hade egen vilja och som skulle kunna tänkas gå på äventyr utanför sin bur. Kanske inte den bästa i sin bransch men inte så pjåkig heller. Man kan nog uttrycka att hon kanske måhända var en vanlig medelmåtta kvinna. 

Hon hade stått och bytt en stund när hon kom till en bur, som vanligt spritade hon handskarna innan hon började och sedan satte över foderhäcken till den nya buren. Under tiden Emma gjorde detta så passade 3 av 6 musungar (alla flickor i den kullen) i buren att fly med dramatiska hopp samtidigt och åt ett varsitt håll givetvis. Problemet i detta var att golvet var "smutsigt" och hamnade någon av ungarna där så var de tvungna att åka till den stora osten i himlen tok för tidigt. Emmas reaktion var snabb, hon hann inte tänka mycket innan hon började fånga in rymlingarna.Tyvärr lyckades en av rymlingarna hoppa rakt ner på golvet och i Emmas värld innebar det att de fick en för tidig död.  

Stressen for i blodet på Emma som bara agerade utan att riktigt tänka alls, den enda hon hade i huvudet var att få in mössen till sin bur utan att dessa snuddade golvet. 

2 av mössen hoppade ner på bänken och där fick Emma vara snabb innan de två  upptäckte att man faktiskt kunde hoppa ner därifrån med. Hon fångade in den ena rymlingen på bänken och stoppade ner den i sin bur med mamma,pappa och resten av systrarna som hållit sig i skinnet. Den andra musungen på bänken gled precis ner i från bänken och rakt ner på golvet när Emma skulle ta den, en suck lämnade hennes mun. Snabbt lades det fokus på att fånga de andra rymlingarna på golvet innan de kunde ha smitit in på ett ställe där de var icke nårbara för en människohand. 

Emma kollade var musungarna var och noterade vilken av ungarna som var mest panik att fånga in och den var snabbt ner i en avlivningsbur med lock ut i fall att den var busig igen. 
Den sista musungen satt vid en dörr och tittade sig omkring när den upptäckte Emma och hennes stora och farliga händer, då ville den fly för sitt liv. 
Mitt i detta så går det en person in i Emmas arbetsrum och denna får stränga order om att inte öppna dörren till korridoren först den sista rymlingen var infångad. Efter en stund så fångades även denna in, dock efter bökande med att flytta på en massa grejer. Därefter fick även den lille hamna i samma bur som sin busiga syster. 
Efter ett tag så fick de möta den stora osten och så vitt vi vet så sitter dem där ännu, tuggandes på god ost och inga bekymmer alls. Så fri man kan vara i denna värld. 

                                            Tagen bild i från Internet på möss 


Där var vår saga slut, nu undrar man ju vad man ska lära sig av detta? Man skall inte utmana ödet om man inte vet vad som kan hända, det kan slå slint som i detta fall. I vissa fall är det rena turen, allt beror på. 

/Samara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar